Abus Granit 54 Bygellås

En väl utprovad favorit, Abus Granit X-Plus 54 är det ultimata cykellåset med år av dokumenterad funktion och användning. Låset är byggt med material av högsta kvalitet och med en rad smarta och väl genomtänkta detaljer. Med tanke på dess kvalitet blir det också lätt att förstå varför detta lås är en så stor favorit bland cyklister och att de därmed vågar lämna sina cyklar i stort sett var som helst.

X Plus låset är fullproppat med teknik och detaljer som gör det otroligt motståndskraftigt. Det klarar av de allra mest ursinniga samt sofistikerade attackerna.

Basen i detta skydd är den 13mm tjocka bygeln av härdat stål, som står emot kraftigt våld från bultsaxar och diverse sågar. Bygelns båda ändar låses fast i kolven vilket innebär att man måste få loss båda för att kunna komma åt cykeln, endast en räcker inte långt.

Abus Granit 54 BygellåsAbus är även väldigt stolta över deras patenterade paraboliska form där den översta delen av bygeln är lite lätt spetsig istället för den mer traditionella u-formen. Detta sägs ytterligare stärka motståndskraften mot drag- och vridvåld.

Klicka här för att få mer information och för att köpa cykellåsens “Rolls Royce” Abus – Granit X-Plus 540. Endast 752 Kr hos Wiggle.se

Vi vet alla att detta lås ligger i den högre prisklassen men det ligger där av en anledning. Det finns få lås som är så säkra som ett Abus Granit X-Plus 54 men det finns dyrare lås som inte når upp till dess säkerhetsnivå. Därför kan vi med gott mod säga att det är värt pengarna.

Hårda fakta om Abus Granit X-Plus 54

Låset har mer än 6 tons dragstyrka och 13 tons klippmotstånd, dessutom har Abus pluscylindern över 25000 olika nyckelkombinationer. Låset kommer i två olika storlekar:

Abus Granit 54 X-Plus komplett lås23 cm varianten väger 1.45 kg

30 cm väger in på 1.7 kg

Som vanligt är rådet att du ska välja den mindre storleken på bygeln, så länge det fungerar för dig dvs. En mindre bygel är inte bara lättare utan gör att det blir svårare för en eventuell cykeltjuv att komma åt med att skära eller klippa av bygeln. Se alltid till att göra det så svårt som möjligt att komma åt bygel och lås. Problemet med den mindre bygeln kan vara att det blir svårare att komma runt telefonstolpar och liknande, ha det i åtanke när du gör ditt köp.

Om man ser till dess höra säkerhetsnivå är det också relativt lätt, många andra lås i denna pris- och säkerhetsklass väger in betydligt högre. Ett lättare lås är alltid att föredra – så länge det inte inkräktar på säkerheten.

Något du ska vara uppmärksam på och verkligen kolla upp är vilken sorts fäste du vill ska följa med. Abus har många olika och detta lås kommer med flera alternativ. Titta på bokstavsbenämningen och se vilket du vill ha.

Vad har andra att säga om låset?

Eftersom detta lås har några år på nacken (definitivt inte någon nackdel i detta fall) så har det även testats av flera olika källor. Här är några av dessa utlåtanden:

Tidningen Bikeradar.com gick loss på låset med sin arsenal av verktyg och gav det till slut 5 av 5 möjliga i betyg. Här är vad de hade att säga:

Efter att ha använt en armada av din vanliga cykeltjuvs utrustning kunde vi konstatera att våra bultsaxar inte bara besegrades av Granit låset, de hade även gått sönder! Efter 5 minuter av hamrande och användning av andra metoder fungerade låset fortfarande perfekt.

Låst Cykel med hjälp av Abus Granit 54 X-PlusTidningen What Mountain Bike har utsett detta lås till segrare inte bara en utan två gånger i deras väl ansedda låstest. De anser att dess robusta design och hållbarhet säkrar vilken cykel som helst och är på så sätt en stor favorit hos varenda seriös cyklist.

När det gäller standards och utmärkelser har vi bland annat brittiska Sold Secure där Abus Granit X-Plus 54 naturligtsvis har uppnåt guld! Det är även SSF-märkt vilket innebär att det är godkänt av stödskyddsföreningen.

Är detta låset för dig? Här köper du det i så fall för endast 648 Kr

Om tillverkaren

Abus är ett tyskt företag med anor långt tillbaka i tiden. Redan 1924 började de tillverka låsdetaljer. Med tysk kvalitet och ingenjörskonst har de skapat en rad med låsprodukter. De är stora på många olika låsmarknader. Deras cykellås får anses vara marknadsledande och innefattar en rad med populära lås.

Du blir sällan besviken med ett lås från Abus!

Här ser du nu en recension utav låset. Den är på engelska och det är inte vi som gjort den men det är alltid bra att få höra saker och se dem lite mer i in action.

Liknande Artiklar