Cykelhjul är kvar efter stöld

Har din cykel, kanske återigen, blivit stulen? Eller misstänker du att så är fallet. Då är du tyvärr inte ensam.

Har cykeln ett större värde för dig, antingen pengamässigt eller känslomässigt, då är det verkligen värt att göra allt du kan för att försöka få tillbaka den.

Här ger vi dig tips och råd på vad du kan göra för att åtminstone vända på alla stenar för att försöka leta upp din cykel igen.

Vad Du kan (bör) göra om din Cykel blivit Stulen

Om du följer dessa tips och råd, åtminstone ett par utav dem, så ökar dina chanser att du får återse din cykel dramatiskt. Se till att spara ner tipsen eller bokmärk denna sida. För tyvärr är det så att om det inte hänt ännu att du blivit av med en cykel så är risken tyvärr stor att det händer förr eller senare.

Följ dessa olika steg:

  • Cykelhjul är kvar efter stöldGör en anmälan till Polisen – Gör detta så fort du inser att din cykel är borta eller blivit stulen. Polisen kan ge dig råd på vägen och tipsa om det just nu är väldigt många stölder i området, t ex om det verkar härja en liga. Du får även ett bevis på din anmälan som du sedan använder i kontakten med försäkringsbolaget. Här kan du anmäla via internet!
  • Försäkringen – Har du din cykel försäkrad, antingen om den ingår i din hemförsäkring eller om du har en separat cykelförsäkring så kontakta ditt försäkringsbolag och informera dem om stölden. Eller läs på deras hemsida om du du bäst går tillväga. De kommer säkerligen vilja ha din polisanmälan samt kvitto eller liknande värdebevis på din cykel. Var även beredd på att de vill veta var och hur din cykel var låst respektive parkerad när den stals.
  • Stöldskyddsregistrerad Cykel – Har du en speciell stöldskyddsregistrering på din cykel från FalckSecure (tidigare Smart Safety) eller Solid Försäkringar. Detta är något som många gånger följer med om du köpt en ny cykel. Då ska du ringa till dessa så tar de hand om hela processen men polisanmälan osv.
  • Lokala Tidningar och Marknadstorg – Har du en stor dagstidning där du bor. Se då till att ha koll på dess begagnatsidor de närmsta veckorna. Titta även på andra sorters lokala Köp och Sälj marknader. T ex på internet eller bakluckeloppisar samt liknande platser.
  • Kolla Internet – Visst internet är stort men det finns vissa sidor du bör hålla koll på. Kolla sajter där man kan sälja begagnade saker, speciellt Blocket om din cykel har ett större värde, säg över 1000 kr. Finns det möjlighet att sätta upp något sorts automatiskt meddelande om specifika cyklar så gör det. Titta även på cykel-forum/sajter som har Köp & Sälj marknader. Sök efter din typ av cykel och modell, sök både brett och väldigt specifikt.
  • Använd Sociala Medier – Ladda upp en bild på din cykel till Facebook, Twitter och Instagram. Be dina vänner hålla koll och i sin tur sprida ordet vidare. Är cykeln väldigt viktig för dig så kanske en liten belöning kan vara på sin plats, ange i så fall detta i dina inlägg.
  • Håll ögonen öppna lokalt – Se till att kolla de lokala ställena lite extra. Titta extra på cykelparkeringar, bakgårdar, trädgårdar, parker, cykelaffärer och secondhand butiker. Skulle det handla om en lat cykeltjuv så kanske de inte skulle speciellt långt.
  • Kolla efter övervakningskameror – Nu är det väl inte speciellt troligt att det fanns kameror som övervakade stället där din cykel fanns och om det fanns det så är sannolikheten att du skulle få ta del av dessa bilder små. Men att fråga är gratis och man vet ju aldrig.

Nu är det upp till dig att göra jobbet!

Där har du tips och råd om vad du kan göra när cykel är borta. Dels kan det hjälpa dig att återfå din cykel men det håller dig även sysselsatt och du får åtminstone en känsla av att du iaf gör någonting.

Nu önskar jag dig ett stort lycka till! Men samtidigt som jag gör det så hoppas jag att du aldrig behöver följa dessa tips – för det innebär ju att du har kvar din cykel i din ägo. Där den ska vara!

Här hittar du för övrigt en massa bra lås som kan hjälpa dig att få behålla din cykel.

Har du andra bra tips på hur man bäst går tillväga när cykeln blivit stulen? Hör gärna av dig till oss så delar vi dem med alla andra genom att uppdatera artikeln.

Liknande Artiklar